Go Went Gone
Шеста годишна изложба :: 21.12 :: 2018 - 21.01 :: 2019

“Go Went Gone”
Изложба на художници от Варна, които са заминали дългосрочно или завинаги да живеят и работят в други градове в България или чужбина. Шеста годишна изложба на “Съвременно пространство”

Contemporary Space, Варна, ул. Марко Балабанов 23
21 декември 2018 – 26 януари 2019
Автори:  
Нено Белчев (Лос Анджелис, Калифорния), Георги Богданов / Борис Мисирков (София, България), Гери Георгиева (Лондон, Обединено Кралство), Недко Жечев (Антверпен, Холандия), Милен Кръстев (Касел, Германия), Петър Минчев (Остин, Тексас), Орлин Неделчев (София, България), Трендафила Трендафилова (София, България), Христина Ташева (Бодегравен, Холандия)

Куратори: Биляна Рубинова, Даниела Радева

Ако се има предвид крилатата фраза на Хемингуей, би било нелогично да се напусне град като Варна. Въпреки това списъкът с художници, които заминават, постоянно нараства. От тази проста статистика възниква първоначалният импулс на Биляна Рубинова и Васил Даскалов да организират изложба на заминалите варненски съвременни художници.

Темата на изложбата би могла да бъде политическа и критична, или сантиментална, да бъде посветена на града. Да коментира миграциите в съвременния свят или абстрактната идея за пътуването и движението. Тя може да разказва за морето или за детството. Или дори съвсем абстрактно да интерпретира смисъла на заглавието “Go Went Gone”. Но тъй като поканените художници са разнообразни като интереси, насоченост и изразни средства, изложбата няма поставена конкретна тема. Някои от произведенията са създадени специално по този повод, други се показват за пръв път във Варна.

Видеопрофили на художниците

 

 

 

 

Изложби