ERROR 003
трета годишна изложба :: 18.12 :: 2015 - 18.01 :: 2016

ERROR 003*
Трета годишна изложба на “Съвременно пространство”

„Опит е името, с което много хора наричат грешките си.”
                                                                    Оскар Уайлд

 

ERROR 003 е темата на третата годишна изложба, кураторски проект на фондация Крео Култура, представящ всички художници със самостоятелни изложби през изминалата 2015 година в Contemporary Space:
Владимир Иванов, Иво Бистрички, Краси Русев, Мариела Гемишева, Никола Михов, Нено Белчев, Петер Цанев, Стела Василева.

По традиция годишните изложби на пространството се опитват да уловят духа на изминалата година. Организаторите избират като тема на 2015 „Грешката”. По време на коментирания период обществото стана свидетел на атентата в редакцията на Шарли Ебдо, войната в Украйна, ескалацията на ситуацията в Сирия, бежанската вълна заливаща Европа, откриването на паметника на Самуил в София, дългоочакванaта Национална галерия „Квадрат 500”, верижната катастрофа в тунела на „Витиня”, рикошета на граничния полицай, местните избори, атентатите в Париж, свалените руски самолети и т.н.

Темата на ERROR 003 е безкрайна по обхват, като по този начин предоставя на всички участници пълна свобода при избора на техники, жанрове и медии.

Целта на проекта е да представи интерпретацията на художниците за удивителната способност на обществото да допуска едни и същи грешки, да асимилира драматична информация в колосални размери и да я превръща в прост житейски опит.

___________

*ERROR 003Undefined HTTP status code [defective programming by the developer]

Изложби