МАЙСТОРИ НА ФОТОГРАФИЯТА
Бен Ритър :: 10 .06 - 20.06 :: 2014

На 10-ти юни, вторник, от 19:00, в Contemporary Space ще бъде открита изложба на Бен Ритър. Събитието е част от платформата “Майстори на фотографията”, създадена от фондация “Мусиз” и фондация “Америка за България”. Платформата стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на 20 в., и продължава с друг поглед върху съвременната фотография чрез творбите на Бенджамин Ритър, които за първи път посети България за изложбата си в София през април месец тази година.

Изложбата с фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк ще може да бъде видяна между 10 и 19 юни. във варненското пространството за съвременно изкуство Contemporary Space на ул. Марко Балабанов 23.

Бен Ритър е роден през 1981 г. в Ню Йорк. Завършва висшето училище към Музея за изящни изкуства в Бостън. Започва да снима като тинейджър, първоначално пънк концерти, а скоро за титана MTV и световноизвестни търговски марки. Такова е творчеството му – разпънато между красивия грим и коса на дневните фешън сесии и дивите нощи в Ню Йорк с приятели. “Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика”, казва в свое интервю Бен Ритър.

Във Варна ще бъдат изложени комерсиални и лични фотографии, обединени от основната посока в неговата работа – да търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега и никога. Освен изящни, ефектни и забележителни рекламни визии, Ритър показва портрети на музикантите Фърги, Дъфи, Бек, Джон Леджънд, Клое Севини.

На въпроса каква е тайната на това да хванеш перфектния момент, Бен отговаря – “Имах един редактор, който винаги ми повтаряше “направи го като графика, направи го красиво… и не го прецаквай, по дяволите”. Чувам го в главата си всеки път, когато снимам.”

Полезни връзки:

фондация МУСИЗ
www.facebook.com/musizfondation
фондация АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ
www.americaforbulgaria.org

Изложби