ONE NIGHT STAND Gallery
КОГАТО СВЕТЛИНИТЕ УГАСНАТ, СЕНКИТЕ ИЗЧЕЗВАТ, ШОУТО ПРИКЛЮЧВА :: 30.05.2017 :: 20:00

Откриване и закриване в една вечер!
ONE NIGHT STAND Gallery
представя в contemporary space изложбата на
Вадим Фишкин

КОГАТО СВЕТЛИНИТЕ УГАСНАТ, СЕНКИТЕ ИЗЧЕЗВАТ, ШОУТО ПРИКЛЮЧВА

30.05.2017 / 20:00

Представянето на творби на Вадим Фишкин в галерия ONE-NIGHT-STAND е свързано с опита да се съчетаят два привидно различаващи се художествени подхода. Въпреки че са противоположни на пръв поглед, те споделят неуморното желание да коментират, изследват и представят видимо банални ежедневни обекти, пространства и явления по един непретенциозен начин. Домашните експерименти и художествени интервенции на Фишкин се сблъскват с непрекъснатото изследване на Мудов върху различните по вид презентации на изкуство, като създават един неповторим разказ, в който очертанията на главните и второстепенните герои се размиват.

Три изложени творби – свързани с идеи за светлината като явление, като източник, и с нейното представяне – представляват фрагмент от практиката на този неуморим художник-изследовател. Абстрактната тематика на работите и игривата лекота, с която са изпълнени, дават усещането за приятна въздишка на облекчение от проблемите и тегобите на ежедневието. Въпреки че основна тема в творчеството му са въпросите във всекидневието на всеки човек, неговите малки лирически разкази са наситени с изобретателност, която ще очарова дори и обичайните мърморковци.

Като цяло, работите на Фишкин с многопластовата си поетичност и ненатрапчив чар пукат балоните, които обитаваме. Балони, пълни с рутина която спираме да забелязваме и навици, които приемаме за даденост. И именно това е симптомът на „очевидност”, който трябва да бъде оспорван отново и отново, всеки ден и всяка нощ.

Куратор Аленка Грегорич

Изложби