ZENITH & NADIR
Чавдар Гочев - Чарли и Георги Илиев :: 07.12.2013 :: 19:00

ZENITH&NADIR
07.12.2013, 19:00, Съвременно пространство
Чавдар Гочев-Чарли, китара
Георги Илиев, китара
6 BGN

На 7 декекмври от 19:00 можете да станете свидетели на премиерата на един забележителен нов проект, наречен от създателите си ZENITH & NADIR, в който китарното дуо Чавдар Гочев-Чарли и Георги Илиев ще изсвирят своите авторски произведения в областта на класиката и джаза.

Това е първото издание на серията от малки концерти за напреднали, свързани с представянето на изцяло авторска музика в СЪВРЕМЕННО ПРОСТРАНСТВО

Организатор на проекта е варненската фондация за популяризиране на съвременно изкуство КРЕО КУЛТУРА.
Графичната концепция е на СТАЛКЕР СТУДИО

ЧАВДАР ГОЧЕВ-ЧАРЛИ
Чавдар Гочев е китарист, познат в българските музикални среди като Чарли. Учи класическа китара във Варна, но любовта му към новото звучене бързо сменя найлоновите струни с метални и предопределя посоката на музикалните му търсения.

По време на следването си в музикалната академия в София електрическата китара и нейните стотици темброви лица, стават неговото основно амплоа. Работи с много музиканти и групи, записва и свири по клубни и концертни сцени. Според самия него, музикалните му вкусове се определят от стойноста на музиката, а не от стила и.
Оптимист по природа той не предава себе си и в последната формация Зенит & Надир, където колаборацията с китариста Георги Илиев го води към корените му на музикант. Именно класическата китара е във фокуса на последните му авторски творби.

***

ГЕОРГИ ИЛИЕВ
Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство- гр. Пловдив.
Първи стъпки в музиката прави с класическа китара. В последствие развива и усета си към електрическия звук. Като ученик участва в множество музикални състави. Рок групата, в която свири по това време, реализира записи в студио RTM, City студио (продуцирани от Rivasound), Балкантон и др.
Влечението към джаза съпътства китариста през годините. Сетивно провокиран е от Greg Diamond, който е джаз музикант, преподавател по китара и пиано в Ню Йорк. Георги е вдъхновен от презокеанската музикална култура и срещите с американския китарист. По-късно, в България той учи джаз и анализ, посещава множество семинари и майсторски класове.
Участва в създаването на музика към театрални постановки, авторски аранжименти за училища, детски градини и др. Занимава се с композиция и упражнява преподавателска дейност. Гост и титуляр е в разнообразни музикални формации, с имена от българската джаз и поп сцена.
Георги има стремеж да изчиства композициите си от „излишни музикални епитети“ и е убеден, че желанието да се харесваме на хората погубва духовния ни разцвет.

Събития

 • IsV_profile
  “Завой” във Варна

  Представяне на дебютна стихосбирка

  Иван С. Вълев

  13.10.2018 :: 18:00

 • MnG_Profile
  ЯПОНСКО СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

  с Масако Георгиева

  Изложба, Стенопис, Лекция

  5, 6.10.2018 :: 18:00

 • HT_Profile
  Кралицата на животните и най–красивите градини

  Христина Ташева

  Представяне на фотокнига

  28.06.2018 :: 19:00

 • Spring-Logor-
  Пролетна програма на Future Shorts

  Късометражни филми

  Прожекции в Кино Стая

  29, 30.05 :: 18:30, 20:30

 • Night-2018-Prof
  Нощ на литературатa 2018

  четене, дискусия

  литературно събитие

  09, 10.05 :: 18:00 - 22:00

 • Profile
  Master of Art Film Festival

  документални филми за изкуство

  Филмов фестивал

  12.04 - 30.04 :: 2018

 • TOS_Profile
  Другата страна на надеждата

  Комедия, Драма, Финландия, 98'

  прожекции в Cinema Room

  8, 9, 10.03

 • ID_PRofile
  Аз, Даниел Блейк

  Драма, Великобритания, 100'

  прожекции в Cinema Room

  27.02; 1,8,10.03